April 5, 2012

Mandarina & Kokos Love / Tangerine & Coconut Love




     Jos jedan put,jos jedan mirisni paket :) Kada B ide na put,svi vec znaju da nosi nesto slatko. Vise ga ni ne pitaju imas li,nego sto imas? Obicno mu pripremim kiflice ili bilo sto,sto mogu staviti u plastiku ili kutiju. Poslje utakmice,pogotovo ako odmah putuju nazad, i vise nego dobro mu dodju. Negdjeprije je isao i mislila sam napraviti brownie. Bozanstveno dobri brownie! nismo se razumjeli kada mora kreniti i bilo mi je knap sa vremenom. Uspjela sam ga ispeci i on ga je doslovno iz pecnice izvadio i jadan brownie,imao je vremena da se malo ohladi samo u autu od kuce do dvorane! Tamo ga je cijeloga,zajedno sa kalupom zamotao u vrecicu i spakiaro u torbu :) Ide i gotovo! topal,hladan..ide u svakom slucaju.
Totalno ga razumijem jer brownie je toliko dobar da bih i ja napravila isto.


     Ovaj put sam napravila jedan kolac od mandarine koji sam vidjela kod Milicze . Buduci da je pola ostalo doma ,priustila sam mu i malo fine kremice koja orginalno ne ide uz recept.
Mandarina i kokos, cista ljubav! Kora mandarine daje posebnu,gorkastu notu kolacu. Socan, ukusan,pun arome... idealan! Probajte!

Mandarina & Kokos Love
Za kolac je potrebno: 
  • 400 g mandarina, cca 6 komada
  • 125 g maslaca
  • 250 g secera
  • 3 jaja
  • 200 g brasna
  • 100 g kokosa
  • 1 Prasak za pecivo

Za zaljev je potrebno:
  • 150 ml iscijedjenog soka mandarine
  • 100 g secera
  • naribana korica narance

Krema:
  • 250 g mascarpone krem sira
  • 1 vrecica slaga
  • 50 g secera u prahu

Postupak:
Mandarine operite i cijele ih prokuhajte u vodi. Ostavite da kuhaju 1-2 min, istresite vodu i ponovite postupak. Izvadite iz vode, ostavite da se ohlade, te sameljite. Mozete odrezati tanki gornji sloj (gdje je peteljka). Kora nekih mandarina (pogotovo ako nisu nase fine,domace) bude poprilicno debela tako da izostavim taj najdeblji dio.
     Bjelanjce izradite sa polovicom secera,a zumanjke izradite sa maslacem sobne temperature i dodajte drugu polovicu secera. U zumanjke dodajte samljevene mandarine i rucno sve pomijesajte. Dodajte kokos te izradjene bjelanjke. Promjesajte te malo po malo dodajte prosijano brasno i prasak za pecivo i rucno izmjesajte.
     Ovaj kolac radila sam ovaj puta kao muffine. Tada je vrijeme pecenja vrijeme pecenja puno manje nego kada se radi cijeli kolac. Cim korica na vrhu podje dobivati smedju boju, muffini bi trebali biti pri kraju. Kada ga pecete u kalupu za kolace, kalup obloziti papirom i peci na 180C , 35-40 min.
    Topal kolac zalite sa toplim zaljevom za koji prokuhate navedene sastojke. Ako radite muffine, kistom ih premazite ili jednostavno uronite cijeli gornji dio muffina u zaljev. Ne moze ga biti previse! Cak stovise, sto vise zaljeva, kolac je ukusniji.
     Za kremu,slag izradite po uputama na vrecici,te dodajte mascarpone i secer. Dobro izmjesajte te dresir vrecicom nanesite na muffine. Ili ako zelite, i njih mozete ostaviti same, kao sto je i originalni recept i samo posuti sa malo kokosa.. 
Bon Appetit!

                                        .......................................................................

   Tangerine & Coconut Love



Another road trip,another delicious sweet package :) When B goes to a road trip, everybody knows he has something sweet with him. Nobody asks him anymore, did you bring anything? but what did you bring? Usually I make some buns or rolls, something he can put in a box. If they head back home right after the game he brings back home only the box. Always. Everything disappears. And did I mention that I pack him the whole recipe I make? not only couple of pieces but all of them..

A while ago he went to a trip and I didn"t understand him very good when the bus was supposed to leave. So I made a brownie ( a heavenly good brownie) and he literally took it from the oven. The poor brownie had time to cool only those couple of minutes that it took him driving from home to the bus. He wrapped the brownie, together  with the PAN and packed it into a bag. Still warm and so smelly. The brownie goes and period! warm or cold he goes!

I totally understand him. The brownie is really really way to good..

This time I made a tangerine and coconut cake. And I left some of the cake at home. From the previous cake I had some filling left and I used it for this cake too. 


Tangerine and coconut...pure love! Tangerine skin gives the cake a special taste, a bit bitter. So juicy tasty, full of aromas.. it is perfect. Try it. 



No comments:

Post a Comment