January 12, 2016

Monte Torta





Monte Torta

Biskvit:

  • 150 g lješnjaka
  • 6 bjelanjaka
  • 6 velikih žlica šećera
  • 6 velikih žlica brašna

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 2 vanil pudinga
  • 2 velike žlice brašna
  • 1 l mlijeka
  • 1 vanil šećer
  • 250 g maslaca, sobne temp
  • 100 g šećera u prahu

Ostalo:

  • 20-ak dkg Nutele
  • cca 15 dkg Petite Beure keksa
  • 100 g čokolade Milka Noisette
  • 1 šlag

Ljesnjake preprzite 10ak min na 190C. Oljustite ih i krupno isjeckajte. Pripremite kalup za torte, 26 cm. Dno prekrijte masnim papirom a stranice namastite i pobrasnite.

Bjelanjke istucite u cvrsti snijeg postepeno dodavajuci secer. Na najmanjoj brzini dodajte prosijano brasno. U kalup pospite ljesnjake i preko ljesnjaka lagano istresite bjelanjke. Pecite na 170C 15-20  min, dok ne dobije zlatnu boju. Ohladite i skinite papir. Ljesnjaci moraju biti na gornjoj strani.

Za kremu mikserom izradite zumanjke sa secerom i vanila secerom. Dodajte puding, brasno i malo mlijeka da dobijete tekucu smjesu. Istresite u ostalo zakuhano mlijeko i mijesajte na laganoj vatri dok ne zgusne. Maknite sa vatre i ohladite kremu. Maslac izradite sa secerom u prahu i dodajte u polovicu hladne kreme. U drugu polovicu kreme dodajte istopljenu cokoladu.

Vratite obruc na biskvit i premazite zagrijanom Nutelom. Nutele mozete staviti po zelji. Po Nuteli slozite petit keks i na to tamnu kremu. Poravnati i na to svijetlu kremu. Ohladiti preko noci.

*** Ovako ide recept sa kremom u dvije boje, tamnoj i svijetloj. Na slici gore napravila sam sve u jednu kremu. Znaci i maslac i cokolada je u skuhanoj i ohladjenoj kremi. Mjere su ostale iste. 

Ukrasite slagom i ljesnjacima.

Dobar tek!


*** find us on FACEBOOK ***


recept by frezija.





4 comments: