April 26, 2013

Cvjetni kruh sa pancetom i dimljenim sirom ⁄ Bacon and smoked Cheese Bread



Ne znam tocno koji je ovo put da pravimo ovaj zapeceni 'cvjetni' kruh. Odlican je! Brz i jednostavan za pripremiti, zanimljiv za vidjeti i taaaako ukusan! Svima nam se svidio kruh sa cesnjakom, no moram priznati da ga je ovaj sustigao. Taj slatki okus preprzene pancetice pomijesan sa cesnjakom i onda jos istopljeni dimljeni sir sa hrskavo mekanim kruhom. Mislim sto reci.. 
Princip pripreme isti je kao i kod cvjetnog kruha sa cesnjakom. Nesto sto morate probati..

Cvjetni kruh 
sa pancetom i dimljenim sirom
  • 1 mali okrugli kruh
  • 200 g pancete 
  • 2 cesnja cesnjaka 
  • 150 g dimljenog sira
Pancetu isjecite na trake i preprzite. Kada je gotova, dodajte sitno sjeckani cesnjak.
Kruh izrezite na kocke-redove i napunite ih ribanim sirom i pancetom. Sacuvajte masnocu od przenja pancete jer ce vam ona dati dodatnu socnost kruhu. Kada sve napunite, pokapajte sa tim sto je ostalo u tavi. Zamotajte u foliju i zapecite 15ak min na 220C. Odmotajte i zapecite na grilu koju minutu samo da se zarumeni. Posluzite toplo.
Ove kolicine pancete i sira su otprilike. Po volji mozete koristiti vise ili manje.
Dobar tek!

.....................................................................

Bacon and smoked Cheese 
Bread


After we enjoyed the best ever Garlic Bread, I made the same one with Bacon and smoked cheese. It was a huge hit. Everyone loved it. The taste of chrispy bacon with garlic and then the melted cheese.. this recipe is definitely a keeper.

Bacon and smoked Cheese Bread
  • 1 small round bread
  • 200 g bacon
  • 150 g smoked cheese
  • 2 cloves garlic
Cut bacon into stripes and stir fry it in the pan until chrispy. Add chopped garlic, fry for couple of minutes more and put aside until you prepare the bread. Choose bread with softer inside part and cut it like shown on picture. Fill the rows with shredded cheese and bacon together with its juices and fat. Put the bread on a piece of foil and cover it with second piece. Bake for 15min at 220C. Then remove the upper foil and grill for 5min more. Serve warm.
Bon Appetit!
Note: if you like you can change the amount of bacon and bread. If you like more, feel free to add.

Take a look at similar recipes:


8 comments:

  1. Zbilja me oduševaljaju tvoji recepti, a ovaj cvjetni kruh me oborio s nogu. Predivan je. Sada si počinjem malo razmišljati da ga uvrstim na svoju listu jednu od stvari koje bih mogao raditi za svoj nadolazeći rođendan koji će biti uskoro. ;)I baš se sada dvoumim što da radim : punjeno bavarsko pecivo ili ovaj cvjetni kruh... hmmmm ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) najbolje da napravis obadvoje!
      Kada ti je rodjendan? vidim da slijedi jos jedan bogati post ;)

      Delete
    2. Izgleda da ću morati. Sorry što ti kasno odgovoram, imam malo više obaveza pa sam sve zapustio. 08.05 slavim. Da biti će još jedan "bogati post". ;)

      Delete
  2. Uh ovo je super, ja bi ga za večeru smazala :)))

    ReplyDelete
  3. slažem se, s pancetom je sve bolje

    ReplyDelete
  4. ooo, dimljeni sir i panceta, ko ga ne bi voleo. :) Odličan !

    ReplyDelete