April 16, 2013

Jednostavna Torta od krumpira ⁄ Simple Potato Cake


Koliko cesto pecete krumpir? U rerni ili na tavu? Kod nas je dosta cest jer ga volimo kao prilog. Ali iskreno, dosadi uvijek isto. Ovdje nisam nista drasticno promijenila. Samo sam ga malo poslozila i ispekla u obliku male torte.

Jednostavna Torta od krumpira

  • krumpir
  • sol
  • maslinovo ulje
Krumpir narezite na tanke snite i kratko ga uronite u vrelu vodu. Svega 2,3 minute. Procijedite, pustite da malo ohladi i slozite krompir (bez ulja) u oblik torte. Zahvaljujuci skrobu krumpir ce vam se lijepiti jedan za drugi . Uljem nakapajte kada slozite i kada se ispece. Pecite na 180C dok rubovi ne podju dobijati boju. Posluzite kao prilog ili samo uz vrhnje ili neki drugi umak.
Dobar tek!

.................................................................................

Simple Potato Cake
  • potatoes
  • salt
  • olive oil
Peel potato and cut into thin slices. Blanche for 2,3 minutes and remove the potato from the water. Let cool for couple of minutes and assemble the slices in a small tower form. No olive oil yet. The starch from potatoes will 'glue' them together. Season with salt and sprinkle with olive oil. Bake on 180C  until the edges start getting brown.
Bon Appetite!


2 comments:

  1. Ja ga također često jedem, najdraži mi je baš ovako pečen :)

    ReplyDelete
  2. Nekada je dovoljno samo malo promjeniti uobičajeni oblik i jelo je odmah drugačije i ukusnije. Ova torta od krumpira je baš dobra ideja !

    ReplyDelete