March 24, 2013

Cvjetni kruh ⁄ Garlic Bread




Danas je cvjetnica. Ovdje jedva uspijevam drzati korak sa danima i datumuma. Sve mi je isto. Ponedjeljak i nedjelja. Cvjetnica ili dan utakmice. Nemamo neku priliku posvetiti se samom blagdanu. Svijet i putovanja puno ti toga pruze ali puno toga i oduzmu. Tradicije, familija, prijatelji..puno toga stavljeno je na stand by. I to je cinjenica. 
Momentalno me drzi nostalgija. Primjetite? ali samo malo. Mozda i puno. Aj dobro- poprilicno.
Utakmica je u 5 popodne, sto znaci da ce B pojesti svoj ritualni rucak ( obavezna piletina & tjestenina) oko podne ( mora biti barem 3 sata prije) i ostatak dana, tj. cijeli dan smo u tom djiru utakmice, odmora i dvorane. Jeli netko spomenuo Cvjetnicu??? ma mozda mi se samo ucinilo.. :)
Ali zato smo imali nesto skroz zanimljivo za rucak. U stvari nesto preeedobro. Nesto super ukusno. Izmedju ostaloga, pripremila sam cjetni kruh. Prikladno, zar ne? Cvjetni kruh za Cvjetnicu. Inace svi obozavamo garlic bread ili bruschete sa cesnjakom i pomama. Mogli bi ih jesti uz svaki obrok. Ovo je mala varijacija na tu temu. Pa ako ste i vi ljubitelj garlic bread-a obavezno isprobajte i ovo.



Izaberite meki kruh i neki polu meki sir po ukusu. Ako vam je sir premekan, kruh ce vam zavrsiti premeckav. Opet ako je pretvrd, nece se nista otopiti. Ili probajte pa sto vam se svidi. 

Cvjetni Kruh
  • okrugli, meki kruh
  • 7,8 snita sira (ovisno o velicini kruha)
  • 3,4 cesnja cesnjaka
  • grancica persina
  • 4,5 zlica maslinovog ulja
Kruh narezite na "mrezu". Neka vam udaljenost bude oko 2 cm i prorezite samo 2⁄3 visine kruha. Donji dio kruha mora vam ostati citav. Napunite redove listovima sira. Cesnjak i persin sitno nasjeckajte i pomijesajte sa ulje. Sa tom smjesom premazite kruh rastvarajuci redove da vam sto vise klizne u sredinu kruha.
Sve zamotajte u foliju i pecite 15ak minuta na 180C. Zatim skinite gornji dio folije i jos 5 min zapecite pod grilom. Posluzite toplo.
Dobar tek!


.............................................................................

THE Garlic Bread



Garlic Bread
  • 1 round bread
  • 7,8 slices of cheese
  • 3,4 cloves garlic
  • stalk parsley
  • 4,5 spoons olive oil
Choose bread with softer inside part and cut it like shown on picture. Fill the rows with cheese and after that with mixture of chopped garlic and parsley. Put the bread on a piece of foil and cover it with second piece. Bake for 15min at180C. Then remove the upper foil and grill for 5min more. Serve warm.
Bon Appetit!

** find us on FACEBOOK **


4 comments:

  1. ja garlic bread naprosto obooozavam! toliko puta sam ga radila, a jos ni jednom ga nisam slikala.. ne stignem, odmah se pojede.. =)
    ja obicno ne stavljam sir jer nisam neki ljubitelj, ali ovaj tvoj izgleda super sa tim sirom izmedju redova!

    ReplyDelete
  2. Iako nisi bila u atmosferi Cvjetnice krasno si je obilježila ovim odličnim kruhom ! Jako je interesantan i baš super izgleda !

    ReplyDelete