March 26, 2013

Tea Egg

photo by Best Eats

Iako je i ovo nacin pripreme koji je nama poprilicno stran, 'Cajevo jaje' ( ne znam ni kako bih ga prevela a da ne zvuci cudno) vrlo je ukusno i ima prekrasan miris. Jaje se prvo prokuha u vodi par minuta, zatim se zlicom istupka kako bi ljuska popucala i onda se kuha jos 1,5-2h na laganoj vatri u mjesavini crnog caja, soye, cimeta, zvjezdanog anisa i 5 spice kineske mjesavine zacina. Kada se ljuska oguli dobijete ove prekrasne sare po jajetu.


photo by Best Eats


photo by Best Eats
Pogledajte i ostale azijske specijalitete od jaja:


4 comments:

  1. Ova su mi jaja jako interesantna, inače volim kada ih bojamo prirodno, a ovo je jedan od takvih načina, i baš atraktivno izgledaju.

    ReplyDelete
  2. Ovo je već mnogo bolje i prihvatiljivije od svega dosada viđenog. : D Super jaja izgledaju. ;)

    ReplyDelete
  3. Ovo mi je vec duuuugooo zelja za probati. Izgleda zaista sjajno! :)

    ReplyDelete