January 16, 2014

Suncokret pita sa Spinatom i Ricotta sirom / Sunflower Spinach and Ricotta Pie



Prekrasna izvedba & neobicno tijesto sa bijelim vinom. Kombinacija koja nije mogla proci  neisprobano..


Suncokret pita sa spinatom i ricotta sirom
  • 500 g brasna
  • 2 zlicice soli
  • 200 ml bijelog vina
  • 90 ml maslinovog ulja
nadjev:
  • 300 g blansiranog spinata
  • 250 g ricotta sira
  • 50 g ribanog parmezana
  • 1 jaje
  • sol, papar po zelji
  • 1 zlica krusnih mrvica
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Podijelite na dva dijela i jedan dio ( za gornji sloj) ostavite malo veci. Pokrijte dok pripremite nadjev. Spinat sitno isjeckajte i kratko, oko minutu blansrajte u kipucoj vodi. Procijedite i iscijedite svu vodu. Dodajte ostale sastojke za nadjev. 
Razvaljajte tanko donji dio. Brasno nije potrebno jer je tijesto jako zahvalno te se lijepo razvlaci i ne ljepi. Prebacite na masni papir, pospite krusnim mrvicama i poslazite nadjev (kao na slici). Namazite vodom dijelove koji se lijepe sa gornjim slojem tijesta. Prekrijte ostatkom tijestom koje ste razvaljali te obrubite rubove nozem kako bi dobili pravu kruznicu. Sljepite rubove vilicom te izbockajte srednji dio. Pecite na 180 C oko 30 min ili dok rubovi lagano ne porumene. 
Dobar tek!





***
 

Sunflower Spinach and Ricotta Pie 






  • 500 g flour
  • 2 t salt
  • 200 ml white wine
  • 90 ml olive oil
filling:
  • 300 g spinach, blanched
  • 250 g ricotta cheese
  • 50 g grated parmesan cheese
  • 1 egg
  • salt and pepper
For the dough mix all the ingredients and make the dough. Cover with plastic wrap and let rest while prepare the filling. Chop the spinach and blanche in boiling water for one minute. Squeeze it to eliminate the water. Add the ricotta cheese, egg, parmesan, salt and pepper. Combine.
Preheat the oven to 180°C.
Divide the dough in two. Let one (upper) be a little bit bigger. Roll out into two circle layers. No need for flouring the surface since the dough is not sticking. Place the first, smaller rolled dough on baking paper. Spread breadcrumbs on it and divide the stuffing like shown on the photo. Wet the parts where the first and the second layer stick together and cover with the second layer of dough. Cut the edges and press the edges with the fork and poke holes in the middle. Bake for 30 min, until the edges start becoming golden brown.
Bon Appetite!


** find us on FACEBOOK**

Recipe source: italianchips



9 comments: