January 19, 2014

Tuna Tartare


Svatko od nas ima hranu koja posjeduje moc rjesavanja svih problema, neraspolozenja, losih trenutaka, tmurnih dana.. Moja? Sushi. Vjerna sam mu godinama. Sashimi, moja foodie oaza. Ovo predjelo spada medju njih. Jednostavno. Zdravo. Nezamjenjivo. Ako mi stvarno nije do nicega, posluzim se jacim komadicem wasabija. U sekundi dodjes k sebi :)

Tartar od Tune

  • oko 400 g filea svjeze tune 
  • 3 zlice soya umaka
  • 1 zlica sezamovog ulja
  • sjemenke sezama
  • wasabi
  • mladi luk/poriluk ( po izboru)

Pomijesajte soya umak, ulje i na vrh noza ( ili po zelji ) wasabija. Tunu nasjeckajte sitno i pomijesajte sa umakom. Dodajte sezam, nesto luka ( vise za dekoraciju) i posluzite. Mjere su po ukusu. Dodajite i oduzimajte po zelji.
Dobar tek!

***
Tuna Tartare



  • 400g fresh piece of tuna, sushi grade best
  • 3T soya sauce
  • 1T sesame oil
  • sesame seeds
  • wasabi
  • spring onions / leek

Combine soya sauce, oil and pinch of wasabi into smooth sauce. Chop tuna into fine cubes and mix it with the sauce. Add the sesame seeds, some leeks ( more for decoration) and serve. The measures are per taste.
Bon Appetite!


Recept poslan u igru Ajme koliko nas je.


** find us FACEBOOK **



2 comments:

  1. Ne volim tunu ali svejedno mi ovo lijepo izgleda. I da bar i ja imam neku zdravu ovisnost - da bi si popravila raspoloženje uvijek trebam nešto nezdravo hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..ovo je samo dio! :) vecinom uslijedi i neka konkretnija slatka bomba. Tako da opet dodjem na isto :)

      Delete