December 6, 2012

Domace Kokosovo mlijeko / homemade Coconut Milk


Ukratko...bolje kokosovo mlijeko do sada nisam pravila. Cesto ga koristim, bilo za slana jela ili u kolacima. No kako mu je cijena u ducanima poprilicno je visoka,pokusala sam napraviti i domace. Po internetu se moze pronaci puno recepata. Isprobala sam par no to nije bilo to. Samo neke blijede varijacije. No ovaj koji je podijelila Dunja na svom blogu Parfe Dunja jednostavno je fantastican i veselim se podijeliti ga dalje. 






Kokosovo mlijeko

1 L mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
200 g kokosovog brasna
prstohvat soli

Prokuhajte mlijeko,vrhnje i sol. Maknite sa stednjaka i dodajte kokos. Promijesajte i ostavite da se ohladi. Stavite preko noci u hladnjak i sutradan istresite sve u veliko cjedilo i pustite da se iscijedi. Mozete ga cijediti i kroz gazu i rukama stiskajuci istiskivati mlijeko. 
Sa ovim receptom dobila sam najfinije i najkremastije kokosovo mlijeko. Njegovu teksturu mozete vidjeti i na plasticnoj zdjeli. A okus..cista fantazija.
Recepti sa kokosovim mlijekom:
....................................................................................................

homemade Coconut Milk

1 L milk
200 ml heavy cream
200 g coconut flour
pinch of salt

Bring milk , heavy cream and salt to a boil. Remove from heat and add the flour. Let it cool on a room temperature and leave in the refrigerator over night. Place it in a sieve and leave until all the liquid comes out. You will get the best ever homemade coconut milk. So creamy and rich flavored. 

I use it a lot in my cooking. I have tried a few recipes but I wasn't really happy with the result. Until this one.. So creamy and rich.
Recipes with coconut milk:


2 comments: