December 13, 2012

Trostruki uzitak / ' Trostruki uzitak' Cake ( Triple Pleasure)


Trostruki uzitak , divan klasik! kremasti spoj mekog, laganog biskvita sa kremom i keksom. Kolac koji se topi u ustima. U biskvitu mozete kombinirati orahe, bademe i ljesnjake. Kao 'Torta Trostruki Uzitak' jednako je dobar. Napravite duplu kolicinu i poslozite jedan na drugi. Dovoljno je cvrst za ukrasavanje fondantom.

Trostruki uzitak
Biskvit:
  • 6 bjelanjaka
  • 200 g secera
  • 150 g oraha
  • 2 zlice mrvica
  • 3 zlice brasna
  • 1/2 praska za pecivo
Krema:
  • 600 ml mlijeka
  • 6 zumanjaka
  • 170 g secera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 g cokolade
  • 200 g maslaca
Glazura:
  • 100 g cokolade
  • 2 zlice secera
  • 80 g maslaca
I jos:
  • petit keksa, paket 250 g
  • cca 150 ml mlijeka za (natopiti biskvit)
Za biskvit izradite bjelanjke postepeno dodavajuci secer. U cvrsti snijeg rucno dodajte pomijesano i prosijano brasno, prasak za pecivo, mrvice i na kraju orahe. Smjesu istresti u kalup (20* 35) oblozen papirom i peci na 170C oko 20 ak minuta. Provjerite drvenom cackalicom. Ohladite i natopite sa cca 150 ml toplog mlijeka koje po zelji mozete pomijesati sa kakaom.
Za kremu, zumanjke izradite sa secerom dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte puding, izmjesajte i sve ukuhajte u vrelo mlijeko. Ako vam je smjesa zumanjaka pregusta, dodajte malo mlijeka da postane tekuca. Kuhajte na vatri dok se ne zgusne.  Maknite sa vatre i kremu podijelite na dva dijela. U jedan dodajte cokoladu i mijesajte dok se ne otopi. U ohladjeno dodajte izradjeni maslac koji ste podijelili u dvije smjese jednako. 
Biskvit premazite cokoladnom kremom i prekrijte petit keksom. Lagano premazite mlijekom i pustite da upije. Premazite preko vanilija kremu i stavite na hladno da se malo stegne. Za to vrijeme napravite glazuru i prelijte preko kolaca. Najbolje pustite da odstoji preko noci. Ova glazura je mekana.Ako zelite cvrstu glazuru rastopite samo cokoladu sa 2 zlice ulja.
Doba tek! 


........................................................................................
'Triple Pleasure' Cake (Trostruki Uzitak)



Cake:

  • 6 egg whites
  • 200 g sugar
  • 150 g walnuts
  • 2 spoons bread crumbs
  • 3 spoons flour, all purpose
  • 1/2 tsp baking powder
Filling:
  • 600 ml milk
  • 6 egg yolks
  • 2 bags of vanilla pudding powder, 2*38g
  • 170 g sugar
  • 100 g dark chocolate
  • 200 g butter
and more:
  • 240 g package Petit Beurre cookies
  • 150 ml milk (to sprinkle the cake)
Chocolate layer:
  • 100 g dark chocolate
  • 2 spoons sugar
  • 80 g butter
Mix egg whites gradually adding the sugar. When stiff and firm and sifted and mixed flour,baking powder and crumbs. Add in the walnuts. Place the mixture on papered baking pan ( 20 cm* 30 cm) and bake on 170C for around 20 min. Check with wooden toothpick. It should come out dry. Cool down and sprinkle with 150 ml warm milk.
For the filling mix egg yolks with sugar. Add the pudding powder and if it is too firm, add some milk from the prepared amount. The rest of the milk bring to a boil and add the yolks. Whisk constantly until cooked and firm. Divide the filling in two plastic pots. To one add the chocolate and let all cool down. Mix butter (room temperature) and divide to the fillings.
Spread the chocolate filling over the cake. Place one layer of Pettit Beurre cookies and sprinkle little with milk. Spread the vanilla filling layer and place in the fridge. In the meantime make the chocolate glaze. Melt all the ingredients and spread over the cake. Best is to leave overnight.
Bon Appetite!



5 comments:

  1. Super mi je taj kolač! jela sam ga prije nekoliko godina (prvi put) kod svekrve i od tad ga svake godine radi kad dođemo u posjetu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kada bi bar i moja pravila kolace.. :)

      Delete
  2. Mislim da ga poslužuju u Rijeci u restoranu Na Sušaku. Meni se uvijek jako sviđao!

    ReplyDelete
  3. Ovaj kolac je sjajan! Ne znam kako ga nisam do sada jela... Predivan je!

    ReplyDelete
  4. O da, ovo je pravi užitak, volim sve od biskvita do glazure, i izgleda jako dobro !

    ReplyDelete