Odlicna ideja kako podlogu za quiche napraviti i u zdravijoj varijanti. Jako fino. I jako zanimljivo. Ovaj spektar boja na tanjuru razvedriti ce i natmurnije dane. I naravno, nakon svih pohvala, vas uciniti najponosnijom kuharicom ;)
Quiche sa podlogom od smedje rize
Podloga:
- 2 1/2 salice kuhane smedje rize
- 1 jaje
- 1/2 salice ribanog sira
- sol, papar
Nadjev:
- 4 jaja
- 1/2 salice mlijeka
- 1 salica ribanog sira
- 2 salice blansirane brokule
- sol,papar
Napomena:
- Kalup / vatrostalna neka vam bude iz jednog dijela. Prvi puta kada sam radila stavila sam u kalup za tart i sve mi je iscurilo :)
Pomijesajte sastojke za podlogu i slozite u kalup. Brokulu isjeckajte na male cvjetove i ubacite 1-2 min u kipucu vodu. Procijedite te dodajte u rucno zamijesane sastojke za nadjev. Istresite preko podloge i zapecite oko 35 min na 180C. Sve dok vam smjesa jajeta i mlijeka ne bude cvrsta na dodir. Ukoliko vam bude brzo potamnilo, pokrijte folijom i nastavite peci.
Dobar tek!
***
Quiche with Brown Rice Crust
- 2 c brown rice, cooked
- 1 egg
- 1/2 c shredded cheese
- salt, peper
Filling:
- 4 eggs
- 1/2 c milk
- 1 cup shredded cheese, Gruyere or similar
- 2 c broccoli, blanched
- salt, pepper
Note:
- for this dish use a one piece pan. My first try of this delicious dish ended up with all liquid out of the tart pan :) So don't make my mistake..
Combine the ingredients for the bottom and tap it into the oiled pan. Prepare the filling by combining all the ingredients and pour over the rice crust. Bake for around 35 min on 180C. If the middle is still liquid, cover with foil and continue baking for 5 min more.
Draga Mirela,jako lep recept,i malo drugaćiji od uobičajenog:to samo potvrdjuje tvoju kreativnost.
ReplyDeleteNego htedoh da iskoristim prostor,da tebe i tvoje čitaoce pozovem na jednu lepu nagradnu igru na mom blogu/ako ne smeta/
Ovde su svi detalji
http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
Ako smeta slobodno izbriši ,ako ne stavi i na Face.Hvala
Pozdrav sa sunčanog Novog Zelanda
Draga Dubravka, hvala na pozivu. No buduci da ste 'izbacili' kategoriju u kojoj sam 'najjaca' :) , sumnjam da cu se imati s cim pridruziti. U svakom slucaju pratiti cu pa mozda i isprobamo koji fini recept..
ReplyDeletePozdrav,
Mirela
odličan recept! Svidja mi se ideja o kori od pirinča umesto klasičnog testa. A sviđa mi se i kombinacija grejer/brokoli :)
ReplyDelete:) hvala..
Delete