February 12, 2014

Kolac sa tikvicama / Zucchini Cake


Ovaj kolac razbiti ce bilo kakvu averziju prema tikvicama u kolacima. Odlicna kombinacija. I zdrava kombinacija. Izuzetno socan i ukusan kolac. Dodatak zacina i krem sira u nadjevu neutralizirao je i tako vec neutralni okus tikvica a tikvice su se pobrinule da kolac bude super socan. Posluzila sam ga bez da sam napomenula sto je unutra. Nisu mogli vjerovati da je kolac krcat tikvicom. Srecom, nisu ga previse analizirali jer bi vidjeli 'nesto' zeleno. Da su znali da se radi o tikvicama, tesko da bi ga probali. A mozda i bi. Preukusno je izgledao..


Kolac sa tikvicama
  • 95 g brasna
  • 95 g integralnog brasna
  • 250 g secera
  • 1 zlicica praska za pecivo
  • 1 1/2 zlicica cimeta
  • 1 zlicica mljevenog klincica
  • 1 zlicica mlj. muskatnog orascica
  • 2 salice ribanih tikvica
  • 1/2 salice grubo sjeckanih oraha
  • 3 jaja
  • 1 salica ulja ( svijetlog maslinovog ili suncokretovog)
Fil:
  • 250 g Philadelphia krem sira 
  • 2 zlice kiselog vrhnja
  • 4 zlice secera u prahu
  • vanilija ekstrakt

Jaja umutite sa secerom i dodajte ulje i tikvice. Pomijesajte sve suhe sastojke i dodajte u smjesu sa tikvicama. Pecite oko 45 min na 180C. Pred kraj pokrijte folijom i nastavite peci. Provjerite cackalicom dali je peceno. Ohladite na sobnoj temperaturi i pripremite nadjev tako da pomijesate sve sastojke. Ohladite i posluzite.
Dobar tek!


***

Zucchini Cake



    Zucchini Cake
  • 3/4 c plain flour
  • 3/4 c wholemeal flour
  • 1 1/4 c sugar
  • 1 t baking powder
  • 1 1/2 t cinnamon
  • 1 t nutmeg
  • 1 t clove
  • 2 cups zucchini, grated
  • 1/2 cup walnuts, chopped
  • 3 eggs
  • 1 c oil (olive or sunflower)
Icing:
  • 250 g Philadelphia cream cheese
  • 2T sour cream
  • 4 T confectioners sugar
  • vanilla extract

Mix the eggs with sugar. Add the zucchini and the mixed dry ingredients. Combine and pour in lined 23 cm cake pan. Bake for 45 min on 180C. Check with wooden toothpick. It has to be dry when you check the cake. Cool on room temperature and prepare the frosting by mixing all the ingredients. Decorate with different nuts. 
Bon Appetite! 


                            
** find us on FACEBOOK ** 

The recipe adapted from here

A year ago,





3 comments:

  1. Izgleda predivno, odmah sam bacila oko na njega kad sam vidjela fotkicu na Fb. Dopada mi se i recept, i u njemu tikvice i svi začini i orasi... Čuvam i probam čim završim sa nekim eksperimentisanjima koja su u toku... :)

    ReplyDelete
  2. Jako primamnjiv kolač sa tikvicama, volim ih inače, a ovo je nešto baš posebno !

    ReplyDelete