February 3, 2013

Zlevanka sa svjezim sirom / Corn Flour Cake

 

Kada ste zadnji puta dosli kod mame ili bake i da vas je docekala dobra stara zlevanka? ja nisam vec duugo,dugo. Nostalgija cini svoje pa sam ju napravila doma u slatkoj i slanoj verziji. I zapravo mi nije jasno zasto ju ne radim i cesce jer je tako meka, ukusna i jako jednostavna za napraviti. Nema miksera i velikoga vaganja.
Djeca ju obozavaju. Jos jedan zalogaj koji mozete ponijeti u plastici van i davati djeci da jedu dok se igraju.
Ovo je slana zlevanka sa svjezim sirom.Svi recepti zlevanke blage su varijacije na temu sa eventualnim dodacima zacina ili drugih sastojaka.


Zlevanka sa svjezim sirom

1 salica kukuruznog brasna
1 salica griza
1 salica jogurta / mlijeka
1/2 salice ulja
200 g svjezeg sira
3 jaja
1/2 praska za pecivo
sol

Sve sastojke dobro izmjesajte u zdjeli i pecite u kalupu oblozenim papirom ili nauljenim i posutim kukuruznim brasnom. Pecite na 180C dok ne porumeni. Toplu zlevanku mozete zaliti sa 1 dcl mlijeka. Posluzite toplu ili hladnu, sa vrhnjem, avokadom ili prilogom po zelji.
Dobar tek!


***

Traditional Croatian Corn Flour Cake

1 cup corn flour
1 cup semolina flour
1 cup yogurt
1/2 cup sunflower oil
200 g cottage cheese
3 eggs
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt

Mix all the ingredients in a bowl and place in a baking pan with baking paper. Bake on 180C until the cake gets nice golden color. Serve warm,cold,with creme fraiche,avocado,..
Bon Appetite!

**Find us on FACEBOOK**

More recipes with Corn Flour:
Zlevanka                        















No comments:

Post a Comment

Post a Comment