November 19, 2012

Kesten Parfe Torta


Divna,divna,najdivnija.. Kesten & jesen, kao jing i jang. Jednostavno ih ne idu jedno bez drugoga. I onda jos malo Baileys-a, pa malo cimeta pa dobijete jednu prekrasnu jesensku kesten tortu.. 





Kesten Parfe Torta

Biskvit: 
  • 100 g brasna
  • 1 vrecica pudinga od cokolade i kakaa, 53g
  • 1 zlicica praska za pecivo
  • 1/2 zlicice cimeta
  • prstohvat soli
  • 100 g maslaca
  • 80 g secera
  • 1 burbon vanilija secer
  • 1 jaje
  • 30 ml mlijeka 
Sirup:
  • 40 ml mlijeka
  • 30 ml Baileys-a
Parfe Krema:
  • 100 g tamne cokolade
  • 200 + 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g kesten pirea
Izradite maslac (sobne temperature) sa secerima. U drugoj posudi izmjesajte i prosijte sve suhe sastojke.
U maslac dodajte jaje i izmiksajte. Dodajte mlijeko pa suhe sastojke. Lagano sve promjesajte i sjedinite. Kalup promjera 20 cm oblozite masnim papirom te istresite smjesu koja ce vam biti poprilicno gusta pa ju rasporedite mokrom rukom. Pecite oko 20 min, na 180C. Provjerite cackalicom. Ohladite.
Za parfe, zagrijte 200 ml slatkog vrhnja te u njemu otopite cokoladu. Ohladite te mikserom izmiksajte zajedno sa kesten pireom. Izradite ostatak vrhnja te dodajte u smjesu cokolade i kesten pirea.  
Ohladjeni biskvit prerezite na pola. U kalup stavite gornju polovicu biskvita te natopite sa pola kolicine sirupa. Premazite sa pola kolicine kreme i poklopite sa drugom poloviom biskvita. Natopite ga ostatkom sirupa te zavrsite ostatkom kreme. Pospite kakaom ili ga prekrijte ovim divnim cokoladnim plastom
Dobar tek!

Recept sudjelovao u igri Ajme koliko nas je kod domacice na blogu Coolinarija.




7 comments:

  1. Obožavam kestene i potpuno potpisujem što si rekla u vezi jeseni i kestena! Nema mi jeseni bez njih :) Divna torta!
    Btw, imamo isti stalak :D

    ReplyDelete
  2. obožavam kestenje ali nikako da napravim neki desert s njima!

    ReplyDelete
  3. Predivna tortica, bas je posebna.:)))

    ReplyDelete
  4. Prefina torta, jako lepo izgleda i verujem da je preukusna:)

    ReplyDelete