November 3, 2012

Polpete od tikvica / Zucchini Cakes


Jednostavno i zdravo jelo koje pripremite u 15ak minuta. Posluzite ga kao prilog, sa jogurtom ili samo pospite malo maslinovim uljem. Ja ih pecem u keramickim tavama koje sam pocela koristiti nedavno i sa kojima sam odusevljena. Dovoljno je par kapi da pripremite ove polpete. Bez pretjeranog przenja u dubokom ulju. Ja ih cesto napravim i ponesem djeci na igraliste. Pojedu ih do zadnje mrvice. 

Polpete od tikvica
  • 5 srednjih tikvica
  • 3,4 grancice svjezeg persina ( mozete ga i izostaviti)
  • 3 zlice ribanog parmezana
  • 1 jaje
  • sol
  • cca 5 zlica integralnog/psenicnog brasna
Naribajte tikvice, sitno nasjeckani persin, te dodajte ribani parmezan i razmuceno jaje. Posolite te dodajite brasna po potrebi koliko treba da dobijete smjesu dovoljno gustu. Meni je trebalo otprilike 5 zlica. Zlicom zagrabite smjesu i popecite na ulju dok obadvije strane ne pozlate.
Posluzite toplo ili hladno.

                                        ..........................................................................

Zucchini Cakes

  • 5 zucchini
  • 1/3 cup of fresh parsley
  • 1/2 cup of fresh grated parmigiano cheese
  • 1 egg
  • salt
  • 5 spoons whole wheat or all purpose flour
Shred the zucchini and chop the parsley. Add the cheese and the whisked egg. Season with salt and the flour. Put one spoon amount on a fry pan and fry on both sides until it gets golden. Serve warm or cold, as a side dish or with yogurt.
Bon Appetite!



3 comments:

  1. Obožavam ih! Odlične su za sve prilike, kao samostalno jelo, grickalica, a naročito pašu uz meso s roštilja. Ne stavljam peršin, a u smjesu dodam i malo mijeka. Pečem ih isto na keramičkoj tavici.

    ReplyDelete
  2. stvarno ih je tesko ne voljeti. Ja ih cesto radim u raznoraznim kombinacijama, sa mrkvom, krumpirom,jabukom,kukuruzom... Onda sam s vremenom pomalo pocela ubacivati zdravije dodatke kao ovdje npr.persin. A mlijeko ne dodajem jer tikvice puste svoj sok i zajedno sa jajetom bude dovoljno tekucine..

    ReplyDelete
  3. obožavam ih i isto ovako na malo ulja pržim, kroz cijelo ljeto gotovo svakodnevno su na meniju u raznim kombinacijama

    ReplyDelete