November 1, 2012

Nutella Cheesecake sa Moto keksima ⁄ Nutella Cheesecake



Nutella je bila ovomjesecna tema u Ajme koliko nas je igri i domacice Irene sa Sweet and salty bloga. Zeljela sam pripremiti neki fini recept jer ju stvarno cesto koristimo. Mislim da je divan dodatak u svakoj varijanti no za mene je jos uvije najdraza namazana na crni kruh i uz salicu mlijeka. 
Ako ste na knap sa vremenom i nemate previse vremena da pripremite nesto super ukusno, bombasticno slatko, nesto sto se oduseviti sve cokoljupce, onda mislim da biste trebali isprobati ovu finu kombinaciju Moto keksa, mascarpone-a i Nutelle. 

A ako trazite kuharicu gdje biste mogli pronaci jos pokoji recept sa Nutellom, pogledajte rezultate ove igre i sluzbenu stranicu  Nutella & recepti kreiranu povodom dana Nutelle sa mnostvom recepata.




Cheesecake sa Nutellom i Moto keksom

  • 2 salice Moto keksa
  • 1 zlica Nutelle
  • 250 g mascarpone sira
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 1 jaje
  • 1/3 salica secera
  • 1 zlica ekstrakta vanilije
  • 3 zlice Nutelle
  Moto kekse i veliku zlicu Nutelle sameljite u procesoru. Utapkajte u kalup oblozen masnim papirom. Sa ovom kolicinom koristila sam mali kalup, 18cm.
U istu posudu gdje ste miksali kekse dodajte mascarpone, vrhnje, jaje, secer i vaniliju i sve dobro smiksajte. Od toga 2/3 izlijte preko podloge a u ostatak dodajte 3 zlice Nutelle i izmijesajte. Mozete probati i ravno premazati preko bijelog sloja, no kako se meni sve pocelo mijesati, nisam se ni trudila previse oko toga. Ispao mi je vise 'mramoran'. I opet ispao odlican. Mozete ga stavljati i zlicu po zlicu kao krugove po bijeloj smijesi. Kako vi zelite. 
Stavite kalup u pecnicu i zapecite kojih 15-20 min. Moram priznati da dok se pekao, nisam znala sto ocekivati. Izgledao mi je nekako 'vodenasto'. No kada se ohladilo, ispao je ovakav kao sto vidite.   
Ako volite deblje dno, upotrijebite vise keksa. Sve je radjeno vise manje od oka.
Dobar tek!

........................................................................

Nutella Cheesecake     


  • 2 cups chocolate cookies⁄biscuits
  • 2 T Nutella
  • 250 g Mascarpone Cheese
  • 60 ml heavy cream
  • 1 egg
  • 1⁄3 cup sugar
  • 1 t vanilla extract
  • 3 T Nutella
Blend cookies and 2 spoons of Nutella and make crust. Put in the fridge while you prepare 18 cm cake pan and parchment paper. Tap the crust in the pan and place back into the fridge while you prepare the cheesecake filling.
Mix mascarpone, heavy cream, egg, sugar and vanilla extract. Spread 2⁄3 of the mixture over the crust. Combine the rest of the filling with 3 spoons of Nutella and spread over as second layer. You will get a nice marble effect. Bake for 15-20 min at 180C. It will be quite 'watery' but when it cools down you will be facing a heavenly Nutella Cheesecake.
Bon Appetite!

8 comments:

  1. mmmm, divno. Ovo moram probati što pre.

    ReplyDelete
  2. fino fino:) inače ne volim cheesecake, ali s mascarponeom bi čak i mene pasalo;)

    ReplyDelete
  3. Sviđa mi se ova kombinacija keksa, sira i nutelle, i jako dobro mi izgleda ! Hvala ti za link na nutellu i recepte.

    ReplyDelete
  4. Deluje primamljivo, moracu da isprobam:)

    ReplyDelete
  5. obožavam nutellu i sigurna sam da bi mi se i ovaj kolač svidio

    ReplyDelete