May 17, 2013

Neobicni Tiramisu sa Jagodama - A special Strawberry Tiramisu


Buduci da je moj muz iskljucivo i prvenstveno kremasti sladokusac, tiramisu je kod nas uvijek negdje pri vrhu ljestvice naj kolaca. Obozavamo tiramisu. A kada se jos i jagode ukljuce u cijelu pricu onda dobijete nesto stvarno posebno. 
Jedan fenomenalan recept koji je neobican i poseban iz razloga sto se piskote ne namacu u kavi nego u sirupu napravljenom od jagoda. Uistinu neobicno,ukusno i jako zanimljivo. I krema je malo drugacija od orginalne no tu je u pitanju samo sitna varijacija na temu. Sada ga dijelim sa vama. Nadam se da ce se i vama svidjeti koliko je i nama..

Tiramisu sa Jagodama

400 g mascarapone sira
4 jaja
prstohvat soli
100 g secera u prahu
5 dcl vode
500 g jagoda
100 g secera
pola pakiranja piskota (16 kom)
kakao

Prokuhajte ociscene i nasjeckane jagode, vodu i 100 g secera. Pustite da kuha nekoliko minuta i ohladite. Sa stapnim mikserom smiksajte u pire.
Bjelanjke i sol izradite u cvrsti snijeg. Zumanjke pjenasto umutite sa secerom u prahu i u to dodajte mascarpone. Dobro izmjesajte i dodajte cvrsti snijeg.
Piskote namocite u ohladjeni sirup i slazite na pladanj. Slozite jedan red i premazite polovicom kreme. Kako je sirup gusci nego kava u kojoj se piskote obicno namacu, piskote ostavite malo duze da stoje u sirupu kako bi upile sto vise tekucine. Postupak ponovite jos jednom. Dobro ohladite i pospite kakaom. Tiramisu je najbolji kada odstoji dan,dva.
Dobar tek!

................................................................................

Strawberry Tiramisu


This is an unusual and to me, a very special Tiramisu recipe. In the original Tiramisu recipe biscotti are dipped into coffee. In this one I dipped them into a strawberry syrup and got an delicious and unusual dessert. We loved it. Hope you will too..

Strawberry Tiramisu

400 g mascarpone cheese
4 eggs
pinch of salt
100 g confectioners sugar
500 g strawberries
500 ml water
100 g sugar
16 lady fingers biscotti 
cocoa 

First make a strawberry syrup. Place cleaned strawberries, sugar and the water in a pot and boil for couple of minutes. Let cool an make a puree.
For the cream mix the egg whites with a pinch of salt to stiff peaks. Put aside. In another bowl mix the egg yolks with confectioners sugar until nice yellow and add the mascarpone to the mixture. Mix good and whisk in the stiff egg whites. 
Dip the biscotti into syrup and arrange them to a plate or a baking pan. Since syrup is of a thicker consistency, leave the biscotti a little bit longer in a syrup then you would do it with coffee. Cover with half of the cream and repeat the whole procedure once again. Let cool.  Before serving dust with cocoa.
Bon Appetite! 


3 comments:

  1. Eee već znam da bi se ovo mojoj sestri svidjelo, moram raditi ovaj tiramisu :)

    ReplyDelete
  2. jako volim tiramisu, i probala sam razne varijante, ja za ove s voćem umačem piškote u juice, ali nema mi da pravog tiramisua s mirisom kave

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim klasicni no ponekad mi dodje da malo,malo, malo izmjenim ;))

      Delete