April 7, 2014

Lepirice



Lepirice su jos jedan od Onih, starih bakinih recepata. Fini, jednostavni recept koji vraca uspomene i koji prvi padne na pamet kada ostane koji zumanjak viska. U pravilu se prze no evo kako ih je zocacro napravila u zdravijoj varijanti


Lepirice

3 zumanjka
150 g kiselog vrhnja
3/4 - 1 salica brasna
1/2 praska za pecivo
prstohvat soli
secer u prahu


Pjenjacom umutite zumanjke i vrhnje. Dodajte prasak za pecivo, sol i brasna koliko vam treba da se zamijesi fino, glatko tijesto. Ostavite da odstoji pokriveno 20ak min. Razvaljajte tijesto po pobrasnjeloj povrsini sto je tanje moguce. Isjecite kalupima po izboru i slazite na masni papir. Pecite na 220C dok rubovi ne krenu lagano dobijati boju. Pospite secerom u prahu i posluzite same ili uz marmeladu.
Dobar tek! 

Napomena: kolicina brasna ovisi o velicini zumanjaka i gustoci kiselog vrhnja.



** find us on FACEBOOK **



2 comments:

  1. prelijepe su ove lepirice,izgledaju tako lagano.... kao kroštule,jesam li u pravu ?

    ReplyDelete
  2. U pravu si Danka, jako su slicne…
    hvala :)

    ReplyDelete