May 11, 2013

Parfe Torta od Limuna i Pistacija - Lemon Pistachio Parfait Cake



Parfe bas i nije moj izbor slastice no za ovo suncano i vruce vrijeme pozeljela sam nesto lagano i osvjezavajuce. Ova torta upravo je to. Fina podloga od petit keksa i pjenasti parfe sa okusom limuna. Izletila mi je kap boje vise pa sam neplanirano dobila ovu intezivno zelenu boju. Iako prekrasna, vuce mi na nesto pre umjetno. No estetski izgleda fenomenalno! Ako ste ljubitelj parfe kolaca, ova torta izbor je za vas.





Torta od Limuna sa Pistacijem
Podloga:
  • 250 g petit keksa
  • 100 g maslaca
Krema: 
  • 50 ml sirupa od limuna
  • sok 1 limuna
  • 500 ml tekuceg jogurta
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 7 listica zelatine
  • 50 g krupno mljevenih pistacija
Ukras:
  • 150 g marcipana
  • par kapi zelene boje za kolace
  • 50 g bijele cokolade
  • 50 g pistacija za posipanje
Sameljite kekse i pomijesajte sa maslacem sobne temperature. Utapkajte u kalup promjera 24cm oblozenim masnim papirom.
Zagrijte sokove limuna. Zelatinu natopite u hladnoj vodi. Kada se smekani, ocijedite i dodajte u vruci sok. Promijesajte i dodajte jogurt. Izradite slatko vrhnje i pomijesajte sa smjesom limuna i jogurta. Smjesu podijelite na dva dijela i u jedan dodajte krupnije mljevene pistacije. Na podlogu od keksa prvo istresite dio sa pistacijem a potom ostatak kreme.
Marcipan drzite na sobnoj temperaturi. Umijesite ga sa secerom u prahu i 2,3 kapi boje. Razvaljajte ga tanko i izrezite u promjeru torte. Prekrijte tortu i ukrasite cokoladom i pistacijem.
Dobar tek!

..................................................................

Lemon Pistachio Cake




Bottom:
  • 250 g Petit Beurre Cookies
  • 100 g butter
Filling:
  • 50 ml lemon syrup ⁄ concetrate 
  • 1 lemon juice 
  • 500 ml yogurt
  • 400 ml heavy cream
  • 7 sheets gelatin
  • 50 g pistaccio 
Decoration:
  • 150 g marzipan
  • 2,3 drops of green color
  • 50 g white chocolate
  • 50 g ground pistachio

Pulse the cookies and butter at room temperature in a food processor or blender until finely ground. Place it in a prepared cake pan ( with parchment paper) and press it gently with hand. Put aside.

Place the gelatin sheets into cold water. When they become soft remove them from water and place in  hot juices. Whisk and add in the yogurt. In a separate bowl mix the heavy cream and combine together with the yogurt mixture. Whisk everything good and divide the filling in 2 parts. In one add the ground pistachio and pour over the cookie bottom. Then pour over the plain yogurt filling. Let cool.
Work the marzipan with some confectioners sugar and the green color. Roll it out very thin and cut in cake size. Place over the cake and decorate with white chocolate and pistachio.
Bon Appetite! 

** find us on FACEBOOK**


8 comments:

  1. o_o Opet me tjeraš na isprobavanje recepata! :D Super izgleda, Jaffa je bila izmišljena, a i cvjetni kruh, malo drugačije, a opet efektno i zanimljivo. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) ..hvala ti!
      Rodjendanski post ti je fenomenalan!

      Delete
  2. Dekoracija je fenomenalna, a kombinacija mi se bas dopada:)

    ReplyDelete
  3. Wow, pa ovo fantastično izgleda!

    ReplyDelete
  4. Ova tortica mora da je odlična. Predivno izgleda.

    ReplyDelete
  5. Prekrasno izgleda, sad bih rado jedno parče! :)

    ReplyDelete
  6. Isssss kakva dobra borgovsko zelena....uuuf.limun i pistacija u kombinaciji i kupljen sam.mljac.

    ReplyDelete