November 24, 2013

Paj od tikvica. Zucchini paj


Ovaj put donosim vam recept za odlicno 'Ludo tijesto'. Univerzalno tijesto koje mozete koristiti za slatke ili slane kombinacije. Toplo preporucujem da ga zapisete i isprobate. Napravila sam ga u super kombinaciji sa tikvicama i sirom. Recept mozete pogledati i kod Mirjane na blogu Ruza123




Paj od Tikvica
  • 1 kg brasna
  • 1 suhi kvasac
  • 200 ml jogurta
  • 500 ml mlijeka
  • 1 zlica secera
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 mala zlicica soli
Nadjev:
  • 600 g tikvica
  • 150 g provolone sira
  • 200 g ricotta sira 
  • 3 jaja
  • prstohvat soli

Napomena:

  • jaja, mlijeko i jogurt ostavite na sobnoj temperaturi
  • umjesto riccota sira mozete koristiti svjezi sir, a umjesto provolone-a mozete upotrijebiti sir po izboru. Parmezan se odlicno uklapa..

Pomijesajte sve suhe sastojke u jednoj zdjeli, a u drugoj sve tekuce. Jaja umutite sa pjenjacom. Umijestite tijesto i ostavite na toplom da udvostruci volumen.

U medjuvremenu naribajte tikvice. Ostavite da odstoje 10ak minuta kako bi pustile vodu. Pomijesajte ricotta sir i jaja, posolite te sve spatulom lagano izmjesajte. Pripremite kalup promjera 26 cm te ga oblozite masnim papirom. Od tijesta odvojite cca 500 g te razvaljajte na pobrasnjeloj povrsini. Prebacite u kalup i rub tijesta ostavite da visi preko ruba kalupa. Istresite nadjev te naibajte provolone. Krajeve tijesta prebacite preko nadjeva, premazite lagano uljem i pecite na 195C oko 40 min.
Dobar tek!


***


Zucchini paj




  • 1000 g flour
  • 1 sachet dry yeast
  • 200 ml yoghurt
  • 500 ml milk
  • 1 T sugar
  • 1 sachet baking powder
  • 2 eggs
  • 1 t salt
Filling:
  • 600 g zucchini
  • 150 g provolone cheese
  • 200 g ricotta cheese
  • 3 eggs 
  • pinch of salt

Note:

  • leave the eggs, milk and yoghurt at room temperature
  • Instead of provolone you can use cheese that you prefer 
  • You can use fresh cottage cheese instead of ricotta 

For the dough, combine all the dry ingredients in one bowl and all the liquid ones in another. Knead dough on a lightly floured surface until smooth. Place in a oiled bowl, cover and allow to rise until doubled.
Shred the zucchini and let stand for 10 min so that the liquid comes out. Combine the eggs and ricotta, salt and the zucchini.
Prepare a 26 cm cake pan. Line with parchment.
Take around 500 g of the dough and roll out on a floured surface. Place it in a pan leaving the dough over the edges. Spread the filling and shred the provolone cheese on the top. Place the dough back over the filling, lightly oiling it and bake for 40 min on 195C.


** find us on FACEBOOK **


More delicious yeast recipes:


No comments:

Post a Comment