January 31, 2015

Zdravi tart sa datulama, orasima i goji bobicama / Raw Dates, Walnuts and Goji berries Tart




Super zdravi tart koji se ne pece. Bez glutena, mlijecnih proizvoda, jaja i secera. Brzina pripreme te obilje vitamina i minerala ovaj desert cine idealnim za uvrstavanje na svoju zdravu prehrambenu listu. 




Zdravi tart sa datulama, 
                      orasima i goji bobicama


Podloga:
  • 1 salica oraha
  • 1 salica datula, ( po mogucnosti medjool)
  • 1/4 salice goji bobica
  • 1 zlica svjeze ribanog kokosa ( ili kokosovog brasna)
Nadjev:
  • 2 salice ananasa, (zrelog i mekog)
  • 1 salica svjeze ribanog kokosa ( moze i kokosovo brasno)
  • 1/4 salica kokosovog brasna
  • 5 datula


Sve sastojke za podlogu multipraktikom sameljite u gustu smjesu. Utapkajte smjesu u kalup za tart, promjera 20 cm ( ili bilo koji drugi) te ostavite u zamrzivacu dok ne pripremite nadjev. 
Za nadjev takodjer sve sastojke sameljite u multipraktiku. Istresite na podlogu te pospite kokosom. Ohladite malo i uzivajte u ovoj finoj i zdravoj slastici.

Napomena:

  • ukoliko nemate svjeze ribani kokos, mozete koristiti i kokosovo brasno. Isprobala sam obadvije varijante. Jedina razlika je u konzistenciji nadjeva, sa suhim kokosovim brasnom bude cvrsci jer suhi kokos upije vecinu tekucine ananasa. No to ima i dobru stranu, mozete ga odmah jesti :) ..ne morate cekati da se stvrdne.
  • umjesto oraha mozete koristiti bilo koje orasaste plodove.
  • najbolje tj. najmesnatije i najsocnije datule su medjool datule.
  • Goji bobice ne moraju se prethodno namakati.
  • Tart na slici pripremljen je sa kokosovim brasnom.
Dobar tek!



 
*** 
Raw Dates, Walnuts and Goji berries Tart
  


Crust:
  • 1 cup walnuts
  • 1 cup medjool dates
  • 1/4 cup goji berries
  • 1 T unsweetened shredded coconut


Filling

  • 2 cups of ripe pineapple chunks
  • 1 cup of young coconut meat
  • 1/4 cup unsweetened shredded coconut
  • 5 medjool dates

In a food processor pulse walnuts, dates and shredded coconut. In a non-stick pan press the fine mixture   into a nice dense crust. Place in the freezer while you prepare the filling.
Blend the pineapple chunks, coconut meat, dates and shredded coconut until you obtain a smooth, creamy consistency. Pour the mixture on the crust, sprinkle with coconut flakes on top and serve.


Bon Appetite!

** find us on FACEBOOK **


Source: One green planet.



2 comments: