Pages

October 11, 2012

Kokos Torta


Ova fina kokos torta nastala je spletom brzine, nepotpuno procitanim receptom i naravno mojih malih miseva i njihovog muvanja po kuhinji. Imala sam par torti za zavrsiti i ovu sam samo letimicno preletjela po sastojcima. Oni su mi dosli iz vrtica, mama ja bih mlijeko, mama ja bih da se igramo, mama ajmo van i kada sam kasnije isla praviti kremu skuzim da mi fali sastojaka. Da, da mama...falila si! No nije bitno jer je ispala jako, jako fina, lagana i ukusna. Mislila sam napraviti Rafaelo Tortu no po sastojcima i okusu ova je jako slicna.





Kokos Torta
biskvit:
  • 7 jaja
  • 150 g secera
  • 1 vrecica burbon vanilije
  • 1 prasak za pecivo
  • 70 g ostrog brasna
  • 150 g kokosa
Krema:
  • 700 ml mlijeka
  • 7 zumanjaka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 g maslaca
  • 170 g secera u prahu
  • 300 ml slatkog vrhnja
Sirup:

  • 150 ml mlijeka
  • 2 zlice vanilija ekstrakta

Za biskvit zumanjke izradite sa secerom a bjelanjke u cvrsti snijeg. U zumanjke dodajte brasno pomijesano sa praskom za pecivo te kokos. Pecite u kalupu promjera 23cm, 30-35 min na 175C. Provjerite cackalicom dali je dovoljno pecen.

Za kremu izradite zumanjke sa secerom i pudingom. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte zumanjke i brzo mijesajte dok vam smjesa ne postane jednolicna i gusta. Pretresite u plasticnu zdjelu, pokrijte plasticnom folijom i ostavite da se ohladi. Maslac sobne temperature izradite mikserom i pomijesajte sa ohladjenom kremom. Slatko vrhnje lagano izradite ( ne treba biti pretvrdo) i pomijesajte sa kremom.

Biskvit prerezite na tri dijela. Natopite sirupom te filujte. Cijelu tortu pospite kokosom.
Dobar tek!






15 comments:

  1. Baš super izgleda,odlično si se snašla,mada ne znam kakva je u originalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U originalu je biskvit trebao ici sa bjelanjcima a krema sa zumanjcima.. A ja sam sve to fino smiksala u biskvit :)
      Hvala..

      Delete
  2. Krasna torta, lijepo dekorirana, fotke odlične. Iako se možda nisi mogla posvetiti koliko si htjela ipak je rezultat odličan :)

    ReplyDelete
  3. Presjek izgleda odlično. Za kokos tortu je najvažnije da imaš kokosa, a sve ostalo se može improvizirati kako si na kraju i uspjela.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) pa otprilike tako!
      U presjeku malo fali biskvita :) Trebala sam staviti sliku gdje su mali prstici..

      Delete
  4. Divna je, ja obožavam kokos. Ne znam kakav je orginalan recept ali meni se i ovako svidja. :) Presek torte je odličan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orginalan recept bio je Rafaelo Torta. No po okusu su jako slicne.

      Delete
  5. Jako volim kokos u kolacima i nemam pojma sto ih tako retko pravim. Ovo je predivna torta! :)

    ReplyDelete
  6. Odlicno izgleda, obozavam torte sa kokosom:)

    ReplyDelete
  7. mmmmm baš finooo:) stavljam na listu za isprobavanje:) a stalak je krasan, gdje si ga kupila?

    ReplyDelete
  8. Torta je super i bez obzira na male nezgode sa receptom ispala je super. Jako je lijepa, a stalak i mašnica su točka na i ! :)

    ReplyDelete