November 7, 2012

Narancine cokoladne kocke


Zadnjih dana u ovom Halloween-skom duhu, svuda uokolo vrte se bundeve. Pripremljene na 101 nacin, ukusne i atraktivne. Volim ih, pripremam no morala sam podhitno napraviti nesto cokoladno. Dugo nisam. Skoro pa kojih tjedan dana :) 
Izabrala sam ovaj brzi cokoladni kolac sa mljevenom narancom iz Moji najbolji kolaci nase kuharice i posluzila ih sa finim domacim arancinima. Uz mljevene narance biskvit je socan i mirisan, a dodatak ruma iz kreme daje mu jos jedan dodatni mirisni i ukusni stih.



Narancine cokoladne kocke
8 jaja
250 g secera
100 g tamne cokolade
1 prasak za pecivo
2 zlice brasna
250 g mljevenih oraha
2 vece mljevene narance

Cokoladni preljev:
2 zumanjka
70 g cokolade
70 g secera u prahu
70 g maslaca/margarina
ruma po zelji

Pjenasto umutiti zumanjke i secer. Dodati otopljenu cokoladu, sitno smljevene narance te pomijesano brasno, prasak za pecivo i orahe. Buduci da se melje i korica narance, bilo bi idealno kada bi uspjeli naci neprskane. U suprotnom dobro ih operite u vrucoj vodi. Na kraju umijesajte snijeg od bjelanjaka te sve lagano izmjesajte. Pecite na 180C cca 35 min. Provjerite cackalicom, treba izaci suha.
Za cokoladni preljev skuhajte zumanjke, cokoladu i rum na pari. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature sa secerom t epremazite preko biskvita.
Dobar tek! 


2 comments:

  1. Mmmm, cokolada i pomorandza... odlicna kombinacija, a kolac izgleda vrlo socno i ukusno.

    ReplyDelete